Ahoj všem! V létě se s přítelkyní chystáme na Tenerife, vzhledem k tomu, že je to poprvé, co chceme někam vyrazit takhle sami bez CK bych si tady rád nechal svůj návrh dovolena schválit / poradit zkušenějšími cestovateli. Už delší dobu si shromažďuji info z internetu a dal jsem dohromady následující. Je to OK? Nebo byste mi v něčem doporučovali něco změnit, počkat na lepší ceny/akce ....?? Letenky: Uvažuji nad třemi variantami 1. Ryanair z Krakowa - nejlevnější, ikdyž jsme z Moravy tak ta dostupnost je horší (letenky + odbavený zavazadla cca 13 500kc) 2. Smartwing z Brna - nejblíže, ale ty odletové a příletové časy nejsou zrovna OK - přílet na tenerife v 10hod večer a taky nejdražší ( 15 800kč) 3. Smartwings z Prahy - dál jak do Brna, ale s Regiojet OK, levnější jak Brno, a přiletový časy jsou taky "pohodlnější" (14 600kč) Smartwing z Prahy dle mého nejlepší, nebo ? Ubytování : Nechceme žádný přecpaný hotel, takže jsem našel přes AIRBNB.com krásný apartmán na 12 nocí za 490 eur ( cca 13 200kč) Něco na co si dát pozor? Pujčení auta: Chceme ostrov pořádně procestovat a být "páni času" a vzhledem k cenám na kanárech si myslím, že se není o čem bavit. Z různých zdrojů jsem se dozvěděl o půjčovně http://www.cicar.com - 12 dní za 260-300 eur je myslím v pohodě, v ceně by mělo být všechno pojištění a hlavně žádný zálohy a blokace na kartě. Máme pouze debetní kartu - takže velká výhoda pro nás. Nějaké další zkušenosti s touto půjčovnou? Na co si dát bacha? Program ten si vymýšlíme podle tripadvisor, různých fór apod. Ale za nějaké zajímavé, méně známé tipy budeme velice rádi. Např. jsem zjistil že je potřeba povolení pro výstup na Pico del Teide. Takže jestli víte o dalších takovýchto "vychytávkách" nebo jakékoliv další rady a tipy, budeme velice vděční. Vím, že to má každý jinak a je težko říct, ale nějaké zkušenosti s jakým kapesným počítat na den, vzhledem k tomu, že ubytko bude bez stravy? Vystačíme si na těch 12 dní do 15 000kč? Díky a štastnou cestu !  .

Tenerife na vlastní triko

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ahoj všem!

V létě se s přítelkyní chystáme na Tenerife, vzhledem k tomu, že je to poprvé, co chceme někam vyrazit takhle sami bez CK bych si tady rád nechal svůj návrh dovolena schválit / poradit zkušenějšími cestovateli.
Už delší dobu si shromažďuji info z internetu a dal jsem dohromady následující. Je to OK? Nebo byste mi v něčem doporučovali něco změnit, počkat na lepší ceny/akce ....??

Letenky:
Uvažuji nad třemi variantami
1. Ryanair z Krakowa - nejlevnější, ikdyž jsme z Moravy tak ta dostupnost je horší (letenky + odbavený zavazadla cca 13 500kc)
2. Smartwing z Brna - nejblíže, ale ty odletové a příletové časy nejsou zrovna OK - přílet na tenerife v 10hod večer a taky nejdražší ( 15 800kč)
3. Smartwings z Prahy - dál jak do Brna, ale s Regiojet OK, levnější jak Brno, a přiletový časy jsou taky "pohodlnější" (14 600kč)

Smartwing z Prahy dle mého nejlepší, nebo ?

Ubytování :
Nechceme žádný přecpaný hotel, takže jsem našel přes AIRBNB.com krásný apartmán na 12 nocí za 490 eur ( cca 13 200kč) Něco na co si dát pozor?

Pujčení auta:
Chceme ostrov pořádně procestovat a být "páni času" a vzhledem k cenám na kanárech si myslím, že se není o čem bavit.
Z různých zdrojů jsem se dozvěděl o půjčovně http://www.cicar.com - 12 dní za 260-300 eur je myslím v pohodě, v ceně by mělo být všechno pojištění a hlavně žádný zálohy a blokace na kartě. Máme pouze debetní kartu - takže velká výhoda pro nás. Nějaké další zkušenosti s touto půjčovnou? Na co si dát bacha?

Program ten si vymýšlíme podle tripadvisor, různých fór apod. Ale za nějaké zajímavé, méně známé tipy budeme velice rádi. Např. jsem zjistil že je potřeba povolení pro výstup na Pico del Teide. Takže jestli víte o dalších takovýchto "vychytávkách" nebo jakékoliv další rady a tipy, budeme velice vděční.

Vím, že to má každý jinak a je težko říct, ale nějaké zkušenosti s jakým kapesným počítat na den, vzhledem k tomu, že ubytko bude bez stravy? Vystačíme si na těch 12 dní do 15 000kč?

Díky a štastnou cestu ! smiley

0

Zkus si položit základní otázky:

Proč zrovna Tenerife? Proč ne třeba Madeira, nebo Kapverdy?
Letíš lowcosty, ale za uvedenou cenu se dá dostat s akční letenkou s běžnou společností mnohem dále (Asie - např. Filipíny, USA - Florida, Kalifornie, Karibik, ad.)
Apartmán na 12 nocí - chceš bydlet pořád na stejném místě? To máš akční radius max 1/2 dne cesty.
S tvým rozpočtem seženeš to samé pohodlně přes cestovku, máš to s plnou penzí včetně nápojů, bez starostí, s charterový letem a myslím že i ušetříš. Je to typická destinace kam to cestovky umí mnohem levněji. Individuální cestování je vhodné hlavně tam kam to cestovky moc neumí, nebo umí ale draho.

Můžu ti poradit následující:
Sleduj servery s akčními letenkami, neomezuj se pouze na jednu destinaci (když jsi ještě nikde nebyl tak je pro tebe vše nové) a jeden termín (vždy je někde sezona - i teď). Až se objeví zajímavé letenky tak je hned kup a pak si naplánuj co tam chceš vidět a podle toho zajisti ubytování a dopravu na místě. Kouzlo individuálního cestování je v naprosté svobodě pohybu, ideálně každý den jiná lokace, jiný hotel, prostě co nejlépe využít vyměřený čas.

0 Citovat

Má pravdu padrino v mnohém, třeba ty ceny za letenky mi přijdou strašně vysoké. Že chceš bydlet na jednom místě, ok, ale jak říká, pak zvaž, jestlu nejet s cestovkou.

0 Citovat

Ahoj
boli sme na Tenerife pred dvoma rokmy.
Pico del teide sa rieši cez internet na presný dátum. Ak by sa počas vašej dovolenky zhoršovalo počasie, tak určite chodte skorší dátum hore a vyrepujte vstup.
Masca je krásny kaňon. Najlepší spôsob je asi taký, že auto necháte v blýzkosti prístavu Puerto de los Gigantes. Autobusom (opýtajte sa miestnych na nastupište) sa odveziete na Santiago del Teide (na informáciach sa opýtajte na časy odchodov lodí ) kde budete zostupovať dole kaňonom na maličkú pláž. Odtiaľ Vás vezme lod rovno k autu.
Krásne miesto je San Andrés s plážou Playa de las Teresitas (piesok bol dovážaný zo Sahari), odkial určite navštívte najstaršiu časť ostrova Anagu.

My sme leteli z Linzu za 105e spiatočná priamy let/1.os. Skús pozrieť http://www.azair.cz ja si myslím že tá vaša letenka je dosť drahá.
S ubytovaním sme to riešili tak že sme spali vonku alebo v stane. Záleží na Vás ale nikde nikto nemal problém s tým že spíme takto alternatívne a dokonca sme si robili aj oheň. Velký problém kúpiť plynovú bombu na náš závit. Iba v dekatlone ju majú ale v našom termíne bola komplet vypredaná.
Automobil sme mali na 7 dní za cca 100e.

tak si to užite a šťastnú cestu

uNagi

0 Citovat

ty letenky - to je cena za jednu zpáteční nebo spíše za dvě?

0 Citovat

Díky za názory!
Ty ceny letenek jsem napsal asi nešťastně, ty ceny kolem 14 000 kč jsou za dvě osoby, takže jedna osoba cca 7k....weby s akčníma letenkama samozřejmě sleduji cca od začátku roku, zatím jsem nepřišel na nic lepšího v našem poněkud pevně daném termínu. Musíme vycestovat +/- poslední týden července a první týden sprna - ano nejsem ten free cestovat co se sbalí a jede kdykoliv .... má práce, mi to jinak neumožňuje ...za to má zase jiné výhody smiley

Proč Tenerife? ...Líbí se nám kombinace přírody a oceánu. Ať počítám jak počítám cenově mi vychází oproti obdobným destinacím pěkně.
Nikde o sobě netvrdím, že jsem zkušený cestovatel. Jedno ubytovaní na 12 dní? Myslím, že s ubytkem zhruba uprostřed ostrova se dá autem projet celý ostrov celkem pohodlně. A ano pár dní chceme také strávit koupáním, ale i tak bych se teda neoznačil jako "koupák"..... Nicméně díky za námět zkusím ještě pohledat že by jsme par dní byli na jihu a pár dní na severu. Ale každý den se "stěhovat" rozhodně nechceme.
CK jsem samozřejmě také prohledával, ale problém mám s tím, že cestovky ubytovávají v hotelech v turistických centrech, a chceme ochutnávat místní zapadlé hospůdky a ne se stravovat (ikdyž možná o něco dráž než s plnou penzí někde v hotelu) Nebo nějaký tip?

Ano chceme takhle cestovat poprvé, počítám s tím, že nevyřeším vše k takové "dokonalosti" jako zkušení borci, ale já v tom pro sebe vidím i sbírání zkušeností, za které jsem zvyklí platit smiley Když pojedu s CK tak to nikdy nevyzkouším smiley

uNagi, díky za tipy! Azair samozřejmě také používám, ale jak jsem již psal výše ceny letenek jsem napsat poněkud neštastně. Na ubytování pod širákem nebo ve stanu už jsme moc zhýčkaní smiley A u koho jste měli pujčené auto ?

Jinak, ne vždy jdu jen po nejnižší ceně. Kolikrát si rád připlatím když to bude stát za to.

Auto na týden za 2000kč takovou cenu jsem teda nikde neobjevil - kde hledat ?

0 Citovat

OK. Tenerife (a obecně Kanáry) jsou samozřejmě skvělá volba jak z hlediska nákladů, tak i z hlediska dostupnosti, stálosti počasí, místní infrastruktury, možností vyžití... Ty ceny nebudou určitě tak vysoké, jak si teď představuje. V tuto chvíli letenky z Krakova na přelom července a srpna jsou za 5600, je to sice exponovaná doba, ale pokud to budeš nějakou dobu sledovat, určitě narazíš na nižší. Krakov je z Moravy dobře dostupný autem s levným parkováním. Auto od economycarrentals na 12 dní ve stejném období v tuto chvíli od 2700 Kč. Ubytování od cca 8000 Kč. Jasně, větší auto, luxusnější ubytování... se prodraží. Myslím, že není problém bydlet na jednom místě, ostrov není tak velký, aby se nedaly uskutečňovat výlety kamkoliv a vracet se na stejné místo, ostatně jak píšeš... Benzin je tam levný.

0 Citovat

Všechno podstatné tady už zaznělo. Za sebe mohu říci, že Kanárské ostrovy jsou ideální destinací na individuální dovolenou, pokud nemá člověk v plánu all inclusive válečku někde v hotelovém rezortu, ze kterého vyleze maximálně na celodenní výlet třeba do Loro Parku, pokud se budeme bavit o Tenerife.
Zrovna u Tenerife bych moc nedoporučoval bydlení jen na jednom místě, určitě postupně bydlet na západě v Puerto Santiago (Los Gigantes), dát Teide, pak přejet přes Mascu do Puerto de la Cruz (Loro Parque), pak dále na severovýchod do Anagy, kde je nejvíc zeleně. Doporučuji se zastavit v městěčku Candelaria. Pyramidy v Güímaru stály za velký kulový, zbytečně předražené vstupné za nic.

Co se týče půjčoven, vyzkoušeny lokální www.autoreisen.es a www.autospluscar.com, bez depozitu, plné pojištění...

Letenky na Kanáry jsem pokaždé kupoval jako last minute chartery z Katowic, odlet do týdne

0 Citovat

Lucx » včera, 23:50 : mohu se zeptat, kde sleduješ last minute chartery z Polska, popř. jiných zemí? Díky

0 Citovat

http://www.tui.pl/bilety-lotnicze/przeloty-czarterowe
http://biletyczarterowe.r.pl/
Výhoda těch charterů je, že je v ceně odbavené zavazadlo do 20 kg a klasický check-in. Když přijdete včas, můžete si vybrat libovolné místo v letadle.

0 Citovat

Díky za všechny podněty!

Vzhledem k tomu, že je to poprvé se takhle chystáme vycestovat sami, a navíc v dosti přesný termín, tak by jsme rádi měli vše zařízene, zabookované a naplánováne dostatečne dopředu. Na last minute letenky si zatím netroufáme, třeba přístě.

Co se týče ubytování, tak ještě popřemýšlíme zda by jsme byli ochotní se třeba 1x-2x přestěhovat, ale zatím myslím, že se to bude dát projet i z toho jednoho místa smiley

Když nechceme čekat na LM, tak mi na přelom červenec-srpen vychází tyto dvě možnosti:

1)Smartwings: Praha - Tenerife - Praha + 15kg odbavené zavazadlo 7300 kč
2)Ryanair: Krakow - Tenerife - Krakow + 15 kg odbavene zavazadlo 7500 kč (pouze s příručním zavazadlem 5500 kč, ale obávám se, že do něho se nezvádneme zbalit smiley - teoreticky by se dalo vzít jen k jedne osobě/ letence)

V podstatě to jsou i dvě nejlevnější varianty z AZair.com
Dá se tedy očekávat, že ty ceny pujdou ještě dolů, dají se čekat nějaké akce na toto období? Nebo nakupovat už teď?

Díky!

0 Citovat

Ryanair ruší linku na Tenerife z Linze??? Má vypsané termíny jen do března...

0 Citovat

Lítali jsme vždy ve čtyřech s příručními plus jedno odbavené zavazadlo (spíše na olivové oleje, víno atp.zpět domů smiley ), ale když Ryanair přidal ještě tu menší tašku (mimochodem bez omezení váhy, což je super), tak už jen s příručním. A to jsme měli dovolenou třeba na 17 dní. Mimochodem, vč́era jsem se balila na 25 dní do zavazadla, které může mít 25 kg a už jsem tak vycvičená, že to váží 8 kg smiley Pravda na Havaj jsme třeba potřebovali i teplé věci, trekové boty a tak, tak to přeci jen bylo víc.

0 Citovat

Jak to vše čtu, tak myslím, že uděláš nejlépe, když vše zakoupíš s cestovní kanceláří (hotel + letenka). Na místě si lze samozřejmě půjčit auto a jíst se dá kdekoliv.

0 Citovat

Ahoj,

asi trošku zvláštní dotaz - neví někdo, kde se nachází půjčovna AVIS na letišti Reina Sofia (jih)? Jedná se mi o to, zda je k ní bezproblémový přístup "zvenku", bez toho, aniž by člověk na letiště přiletěl. Chci si tam půjčit auto s uplatněním mílí od BA, ale na Tenerife připlujeme trajektem z La Gomery a musíme se tak dostat z Los Cristianos na letiště, kde si můžu vyzvednout auto.

Díky smiley

0 Citovat

Tak zatím na Tenerife docela pecháček. Masca zavřená, resp. nejde projít celá až k moři, dnes zavřená kvůli větru lanovka na Teide a včera nás asi 5 lidí pozvracelo cizí dítě na lodi...Měl jsem problém, abych se nepřidal.

Musel jsem si koupit škatuli Rioja Reserva 2009 na žal:-)

0 Citovat

cali napsal(a):

Tak zatím na Tenerife docela pecháček. Masca zavřená, resp. nejde projít celá až k moři, dnes zavřená kvůli větru lanovka na Teide a včera nás asi 5 lidí pozvracelo cizí dítě na lodi...Měl jsem problém, abych se nepřidal.

Musel jsem si koupit škatuli Rioja Reserva 2009 na žal:-)

To je fakt pech, i kdyz ja v pondeli let Kiev -Praha, tak jeden jarmulkar poblil 3 lidi a hned 2x :D

0 Citovat

@ Cali Kanarske jsou v prve rade destinace od  listopadu do dubna . leto je v podstate mimosezona  , z lode muzes  vyuzit zkusenost  kdyz by te napadlo  vyrazit nekdy do Irska na Arany .. do dneska lituju,ze jsem nemel techniku na natoceni videa  obe plavby vlastne  asi uz nemely byt  zejmena ta zpatecni kdy sly vlny  pomalu pres prid .,..

Letos je to ale vsude postavene na hlavu ..tady u me neskutecne tepla  uplne spalena trava , neprsi, vratili jsme se z dovci z recke Pargy a Lefkady  a vlastne zacinali po privalovych destich , ktere nastesti  nasi zvolenou oblast nepostihly  a postupne se  teplo vysvihlo na 36 , jinak bych nadaval jak spacek  ,nakonec kamaradi co odjeli na Slovensko z Irska  pisou ze tam maji zimu  a  ja mam otevrene okna dokoran abych se v baraku neupek -))

Mascy je skoda  to bylo fajn i lanovka na Teide  tak asi jedine sednout do te hospody s papouskama jak je vlevo v kopecku  od Gigantu do  Puerto Santiago a ucit je  cesky nadavat  ))
0 Citovat

Zdravím místní specialisty na Kanáry. Sháním ubytování na jihu Tenerife od 6.2. do 8.2. pro jednu osobu a pak 8.2.-11.2. pro dvě osoby. Ideální je oblast Playa de la Americas/Los Christianos. A trochu mě to teda děsí. Skoro žádné ani ty nejzákladnější hotely nejdou pod 1500/na osobu. Hledám i na německých cestovkách a taky nic. Nechci žádnej velkej luxus, stačí když to nebude sdílenej pokoj v hostelu a mohla by tam být snídaně. Auto mít nebudem, tak aby to taky nebylo uprostřed ničeho.

Nemáte někdo tip na nějaké levné pěkné ubytování?

A nevíte kde je problém, že je to tak drahý? Blbé datum? Blbá oblast?
0 Citovat

Na AirBnb vidim nejake 2 nabidky za necelych 9 stovek/2 osoby. 

0 Citovat

Zkus Costa del Silencio, tam se dá najít za 3500/2os/5 nocí

0 Citovat

Co je děsného na ceně 1500 Kč za osobu na 5 nocí v turistické destinaci v sezóně? To u nás na dědině, kam se žádní turisté nejezdí válet k vodě, účtují na penzionu bez snídaně za 5 nocí 1750 Kč na osobu. Toť můj názor, tedy člověka, který nebyl v Asii a je občas nucen zaplatit i 1500 za noc pro 2 v Luhačovicích. A jestli jsi myslela 1500 na noc, tak to asi špatně hledáš.

0 Citovat

Mně to z textu přišlo spíš jako 1500 za osobu a 1 noc... Snad u Monči nejsou takoví kolenovrti, že by se jim zdála taková částka jako příliš za 5 dní ;)

0 Citovat

Tak to by ale hledala u německých CK hodně špatně, protože u nich může mít v té oblasti do 1500 na noc i pobyt s all inclusive. Bez stravy od sumy, o které psal výše mirjur.

0 Citovat

Tak jsem se přehlédl, mirjur to má pro 2 osoby. Já jsem našel u německých CK od 3327 Kč /1 osoba/ 5 nocí. Levnější nabízejí jen na severu ostrova. Takže on hledal asi jinde. 

0